featured, military, Uncategorized

Kertausharjoitus – käsky vai kutsu?

Lue artikkeli ja opi ero KH:n, PV-VEH:n ja SOTVA-harjoituksen välillä

Artikkelissa käydään läpi Puolustusvoimien kertausharjoitusten erot pakollisten ja vapaaehtoisten harjoitusten välillä. Lisäksi tarkastellaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen eroja Puolustusvoimien kertausharjoituksiin. Lopuksi käsitellään sitä, miten nämä erilaiset koulutukset tukevat Suomen turvallisuutta ja puolustusvalmiutta.


Puolustusvoimien kertausharjoitukset ovat tärkeä osa Suomen puolustusjärjestelmää. Harjoitukset jaetaan kahteen eri kategoriaan: pakollisiin ja vapaaehtoisiin. Tässä artikkelissa käymme läpi näiden kahden harjoitustyypin erot.

Mainokset

Pakolliset kertausharjoitukset (KH = kertausharjoitus)

Pakolliset kertausharjoitukset ovat kaikille Suomen asevelvollisille määrättyjä harjoituksia. Asevelvolliset käsketään harjoituksiin joko kertausharjoituksiin tai ylimääräisiin harjoituksiin. Pakolliset kertausharjoitukset ovat yleensä pidempiä kuin vapaaehtoiset harjoitukset ja niiden kesto on noin 5-7 päivää. Pakollisten kertausharjoitusten tarkoituksena on varmistaa, että asevelvollisilla on tarvittava osaaminen ja valmius maanpuolustustehtävissä.

Pakolliset kertausharjoitukset sisältävät erilaisia koulutuksia, kuten asekäsittelyä, ensiapua, taistelutekniikkaa ja varusmiespalveluksessa opittuja taitoja. Lisäksi harjoituksissa korostetaan yhteistyötä ja tiimityötä, jotka ovat tärkeitä taitoja sotilasoperaatioissa.

Katso videolta Aki Linnanahteen video Puolustusvoimien kertausharjoituksesta muutaman vuoden takaa – Youtube

Vapaaehtoiset kertausharjoitukset (PV-VEH = puolustusvoimien vapaaehtoinen harjoitus)

Vapaaehtoiset kertausharjoitukset ovat vapaaehtoisia harjoituksia, joita voi suorittaa asevelvollisuuskauden jälkeen. Vapaaehtoiset harjoitukset ovat usein lyhyempiä kuin pakolliset harjoitukset ja niiden kesto on yleensä noin 1-3 päivää ja sijoittuvat useimmiten viikonlopuille. Vapaaehtoiset harjoitukset ovat yleensä erikoistuneita tiettyihin osa-alueisiin, kuten erikoisjoukkojen koulutukseen, sotilaspoliisien perustaitojen kuten voimankäytön ylläpitoon ja/tai kalustokoulutukseen.

Katso videolta millaista on osallistua PV-VEH:iin – Jalma.fi – 2022

Puolustusvoimien vapaaehtoiset harjoitukset ovat erittäin hyödyllisiä, koska ne mahdollistavat asevelvollisille lisäkoulutuksen ja kokemuksen hankkimisen erikoisalueilta. Tämä lisää valmiutta erilaisissa sotilaallisissa tehtävissä ja auttaa asevelvollisia erikoistumaan tiettyihin tehtäviin.



Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutukset (SOTVA-harjoitus)

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) tarjoaa reserviläisille sotilaallisia valmiuksia (SOTVA) palvelevaa koulutusta, joka eroaa Puolustusvoimien kertausharjoituksista. Tämä koulutus on vapaaehtoista ja siihen voi osallistua kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. MPK:n koulutukset ovat monipuolisia ja ne voivat sisältävää muun muassa taistelijan perustaitojen ylläpitokoulutusta, sotilaspoliisikoulutusta, turvallisuuskoulutusta sekä kalusto- & viestintäkoulutusta. MPK:n SOTVA-harjoituksiin voit tutustua parhaiten MPK:n koulutuskalenterin kautta: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri

Yhteenveto

Vaikka kertausharjoituksia ja sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta voidaan molempia pitää maanpuolustukseen liittyvinä asioina, niillä on eroja toisiinsa. Kertausharjoitukset ovat Puolustusvoimien järjestämiä, pakollisia tai vapaaehtoisia, sotilaallisia harjoituksia, joilla varusmiehet ja reserviläiset ylläpitävät ja kehittävät osaamistaan. Sotilaallisia valmiuksia (SOTVA) palveleva koulutus puolestaan on MPK:n järjestämää koulutusta, joka tähtää maanpuolustuksen kannalta tärkeiden valmiuksien kehittämiseen ja ylläpitoon.

Mainokset
Mainokset

Kertausharjoituksilla on tärkeä rooli Suomen puolustuskyvyn ylläpitämisessä. Niiden avulla varmistetaan, että Suomella on riittävästi koulutettua reserviä tarvittaessa, ja että reserviläisten osaaminen vastaa nykypäivän tarpeita. Kertausharjoitukset voivat olla pakollisia tai vapaaehtoisia. Pakollisia kertausharjoituksia ovat esimerkiksi kertausharjoitukset, jotka ovat varusmiespalveluksen osa. Vapaaehtoisia kertausharjoituksia järjestetään eri teemoilla ja eri aikoina, ja niiden avulla reserviläiset voivat ylläpitää ja kehittää osaamistaan.

Kerro kommenteissa omat parhaat muistosi PV:n kertausharjoituksista?

Lue lisää kertausharjoituksista Puolustusvoimien sivustolta: https://intti.fi/kertausharjoitukset

Aiemmat artikkelit:
Kertausharjoituskutsu tuli kotiin – mitä mukaan?
Reserviläisen oma kypärä
Reserviläisen oma keikkalaukku
Aktiivireserviläisen omat varusteet
CZ TS2 – kisapistooli SRA:han
KAR-21 Ensio Firearms ensiesittely
Jaka Laukia – SRA:n suomenmestari haastattelu

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s